Apa sing kudu digatekake nalika milih piranti listrik katup?

2023-11-30

Saiki, distribusi pasar katup utamane adhedhasar pambangunan proyek teknik. Pangguna katup yaiku industri petrokimia, industri tenaga, industri metalurgi, industri kimia, lan industri konstruksi kutha. Industri petrokimia utamane nggunakake katup gerbang standar API, katup globe, lan katup mriksa; Sektor tenaga utamane nggunakake katup gapura suhu dhuwur, katup globe, katup mriksa, lan katup safety ing pembangkit listrik, uga katup kupu-kupu tekanan rendah lan katup gapura ing sawetara katup pasokan banyu lan got; Industri kimia utamane nggunakake klep gapura stainless steel, klep globe, lan klep mriksa; Industri metalurgi utamane nggunakake katup kupu-kupu diameter gedhe tekanan rendah, katup globe oksigen, lan katup bal oksigen; Departemen konstruksi kutha utamane nggunakake katup tekanan rendah, kayata katup gerbang diameter gedhe kanggo pipa banyu kutha, katup kupu-kupu tengah kanggo konstruksi bangunan, lan katup kupu-kupu sing disegel logam kanggo pemanasan kutha; Pipa lenga utamane nggunakake klep gapura warata lan klep bal; Industri farmasi utamane nggunakake katup bal stainless steel; Katup bal stainless steel utamane digunakake ing industri panganan.

Piranti listrik katup minangka piranti sing nyadari kontrol program katup, kontrol otomatis, lan remot kontrol. Proses gerakane bisa dikontrol kanthi ukuran stroke, torsi, utawa dorong aksial. Amarga kasunyatan manawa karakteristik kerja lan panggunaan piranti listrik katup gumantung saka jinis katup, spesifikasi kerja, lan posisi katup ing pipa utawa peralatan, pilihan piranti listrik katup sing bener penting kanggo nyegah overloading (torsi kerja). luwih dhuwur tinimbang torsi kontrol). Mulane, pilihan piranti listrik katup sing bener penting banget. Dadi, apa sing kudu digatekake nalika milih piranti listrik katup?

Kriteria pilihan sing bener kanggo piranti listrik katup umume kaya ing ngisor iki:

Torsi operasi minangka parameter utama kanggo milih piranti listrik katup, lan torsi output piranti listrik kudu 1.2-1.5 kaping torsi maksimum operasi katup.

Ana rong struktur utama kanggo ngoperasikake piranti listrik katup thrust: siji kanggo output torsi langsung tanpa disk tikaman; Pendekatan liyane yaiku ngatur disk thrust, sing ngowahi torsi output dadi thrust output liwat nut stem katup ing disk thrust.

Jumlah rotasi poros output piranti listrik katup ana hubungane karo diameter nominal katup, jarak batang tutup, lan jumlah kepala benang. Sampeyan kudu diwilang miturut M = H / ZS (M minangka jumlah rotasi sing kudu ditemokake piranti listrik, H minangka dhuwur bukaan tutup, S minangka jarak benang saka benang transmisi batang tutup, lan Z minangka nomer. saka kepala benang saka batang katup).

Kanggo klep gagang multi puteran, yen piranti listrik ngidini diameter batang sing luwih gedhe sing ora bisa ngliwati gagang tutup katup sing cocog, mula ora bisa dipasang dadi katup listrik. Mulane, diameter utama poros output kothong piranti listrik kudu luwih gedhe tinimbang diameter njaba tutup batang sing mundhak. Kanggo sawetara klep puteran lan klep stem non rising ing klep multi Rotary, sanajan diameter batang tutup ora perlu dianggep, ukuran diameter batang tutup lan alur kunci uga kudu dipikirake kanthi lengkap nalika milih, supaya bisa digunakake. biasane sawise perakitan.

Yen mbukak lan nutup kacepetan katup kacepetan output cepet banget, iku gampang kanggo gawé Pethel banyu. Mula, kacepetan mbukak lan nutup sing cocog kudu dipilih adhedhasar kahanan panggunaan sing beda.

Piranti listrik katup duwe syarat khusus, sing mbutuhake kemampuan kanggo matesi torsi utawa gaya aksial. Piranti listrik katup biasane nggunakake kopling watesan torsi. Sawise nemtokake spesifikasi piranti listrik, nemtokake torsi kontrol. Umume, mlaku ing wektu sing wis ditemtokake lan motor ora bakal kakehan. Nanging, yen kahanan ing ngisor iki kelakon, bisa nimbulaké overloading: pisanan, voltase sumber daya kurang, ora bisa diwenehi torsi sing dibutuhake, nyebabake motor mandheg muter; Kapindho yaiku imbuhan sing ora bener saka mekanisme pembatasan torsi, nyebabake ngluwihi torsi mandeg, nyebabake torsi terus-terusan sing gedhe banget lan nyebabake motor mandheg muter; Katelu, akumulasi panas sing diasilake kanthi nggunakake intermiten ngluwihi apresiasi suhu sing diidini saka motor; Kaping papat, sakperangan alesan, torsi mbatesi kerusakan sirkuit mekanisme, nyebabake torsi sing gedhe banget; Kalima, suhu sekitar sing dhuwur banget bisa nyuda kapasitas termal motor.

Ing jaman biyen, cara kanggo nglindhungi motor yaiku nggunakake sekring, relay overcurrent, relay termal, termostat, lan liya-liyane, nanging saben metode kasebut duwe kaluwihan lan kekurangan. Peralatan beban variabel tanpa perlindungan sing dipercaya kanggo peralatan listrik. Mulane, macem-macem cara kombinasi kudu digunakake, sing bisa diringkes dadi rong jinis: siji kanggo nemtokake tambah utawa nyuda arus input motor; Cara liya yaiku kanggo nemtokake kondisi pemanasan motor kasebut dhewe. Kaloro cara kasebut kudu nimbang wates wektu sing diwenehake kanggo kapasitas termal motor.

Umumé, cara perlindungan dhasar kanggo kakehan yaiku: termostat digunakake kanggo nglindhungi motor saka kakehan sajrone operasi terus utawa jogging; Relay termal digunakake kanggo nglindhungi motor saka blockage; Kanggo kacilakan sirkuit cendhak, gunakake sekring utawa relay arus luwih.




We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy